Het begin

In het West-Afrikaanse land Ghana is het droog en warm, vooral in het noorden. De woestijn rukt daar ieder jaar een stukje verder op. Werkloosheid en armoede zijn maar enkele van de vele problemen.

Barbarugo helpt het milieu én de mens. We helpen mensen in Ghana aan werk en inkomen door het kweken van bamboe. Bamboe is een plant die snel groeit. Het vermindert erosie en zorgt dat regen niet meteen verdampt. Daarmee wakkert het de lokale natuur aan, en komen er ook andere planten en dieren op af. Na 5 jaar kan er elk jaar geoogst worden; zonder verdere investering gaat dit 50 jaar door. Deze bamboe kan onder andere worden gebruikt in de constructie, in meubels, heerlijk zachte kleding, of als CO2-neutrale brandstof.

Barbarugo levert bamboestekjes aan de boeren, ondersteunt met kennis en geeft begeleiding. Hiervoor is veel geld nodig, maar dit is geen gift: uit de opbrengst betalen de boeren het geleende geld terug. Daarmee kan Barbarugo weer nieuwe plantages in andere locaties financieren.

Draagt u ook uw steentje bij? Word donateur!

Bezoek ook eens de weblog van de voorzitter: ghanakaderhulp.wordpress.com

Dit bericht is geplaatst in Berichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie